Viognier Vignerons de Florensac is glanzend geel met gouden highlights. De wijn heeft aroma’s van zomerfruit met witgeel vruchtvlees, abrikoos en bloemennectar. Een heerlijke afgeronde smaak met een aangename frisheid die zich ontwikkelt naar zoetheid. De afdronk is aromatisch en persistent. Viognier Vignerons de Florensac is perfect als aperitief. Bij uitstek geschikt samen met curry’s, gegrilde witvis-mootjes en ratatouille.
Knap gemaakte en niet zo overdadige viognier; zijn bloemigheid zit ‘m vaak in de weg maar is hier netjes binnen de perken gehouden om voor eenieder de stemming erin te houden.
Het gebied rond Florensac staat vol met oude overblijfselen die getuigen van de eeuwenoude menselijke aanwezigheid. Bij de Via Domitia, een Romeinse communicatie- en handelsroute, dicht bij de oude havens van Sète en Cap d’Agde, de Florensac streek is een van de oudste wijngaarden in de buurt van de Franse mediterrane kust.
Viognier laat zich lastig telen en zeker voor grotere producties is deze druivensoort niet geschikt. Natuurlijk biedt dat voordelen, want z’n gevoeligheid zorgt voor exclusieve wijnen. Er zijn verschillende redenen waarom het druivenras zich zo lastig laat telen. In de eerste plaats is Viognier zeer gevoelig voor meeldauw. Daarnaast heeft de druif te kampen met lage opbrengsten. De planten leveren namelijk weinig druiven, welke ook nog eens erg klein zijn, waardoor er simpelweg alleen maar lage hoeveelheden wijn per vierkante meter geproduceerd kunnen worden. Bovendien is de smaak van de druif zeer afhankelijk van de rijping van de druif. De perfecte wijn ontstaat enkel en alleen als er op het juiste moment geoogst wordt. Wijnboeren met Viognier wijngaarden op hun landgoed gebruiken daar echter wel een slimme truc voor… Wanneer het suikergehalte in de druif precies hoog genoeg is om een alcoholpercentage van 13% te kunnen leveren, beginnen zij met het plukken van de druiven.